Back to top

El Seguici Petit estrena el retorn festiu al Passeig de Misericòrdia

Dos anys després, els més petits de la festa major van tornar a oferir els seus balls i danses en cercavila en un passeig encerclat de tanques, cadires i grades. Finalment, es va retirar la borrassa de les tanques, permetent que la cercavila es pogués veure des de fora.

El Seguici festiu petit de Reus va estrenar-se aquest dijous al vespre al passeig de Misericòrdia. Habituats a celebrar la seva cercavila pels carrers del centre de la ciutat, ahir van dansar i ballar els elements per primer cop en aquest indret de la ciutat, dos anys després de la darrera cercavila, prèvia a la pandèmia. Un passeig delimitat per tanques arreu del recorregut per controlar l'aforament.

El temps finalment va respectar i els diferents elements i balls van sortir, tal com estava previst, de l'escola Teresa Miquel i Pàmies, utilitzada per la preparació dels participants, els quals van recórrer tot el passeig fins al final, a tocar del Santuari, on acabava la cercavila.

Seguici petit Misericòrdia

Com és habitual, els músics de l'Aula de Sons han encapçalat la cercavila, seguits del ball de Diables, el Drac i la Cucafera. Darrere seu, el Basilisc, el Lleó, els Nanos i la Mulassa i els Gegants. Els balls els va encapçalar el de Marcos Vicente, amb el de Pastorets, Cercolets i Prims al darrere. Van continuar el Ball de Valencians, els Bastoners de l'Esbart de Santa Llúcia i el Ball de Mossèn Joan de Vic. Per acabar, el Ball de Gitanes i l'Escola de Bastons de l'Orfeó Reusenc. Una comitiva que, com és habitual, va tancar la canalla dels Xiquets de Reus, l'Àliga i la Banda del Pare Manyanet.

La polèmica de les borrasses

Tot i que al principi del recorregut sí que es van veure algunes cadires buides, l'ocupació de l'espai del públic va ser més alta que per la passada festa major de Sant Pere. També els veïns i veïnes que passaven per l'exterior del recinte delimitat amb tanques van poder gaudir de la cercavila, després que es retiressin les borrasses que cobrien les tanques per ordre d'alcaldia.

Paraules clau:

Notícies relacionades