Back to top

El Seguici Petit omple els carrers d'il·lusió

Un dels actes destacats de la Festa Major de Sant Pere és el Seguici Petit de Reus. Els infants han sortit al carrer per veure la cercavila amb el format reduit. Aquests dies el Seguici desfilarà per la ciutat.
Els infants són els protagonistes del Seguici Petit

Nervis, alegria, il·lusió i energia. Així viuen els infants el Seguici petit de Reus, amb la seva versió reduïda amb motiu de la celebració de Sant Pere. La cercavila ha començat a la Prioral de Sant Pere i ha aplegat un nombrós públic que no s'han volgut perdre la cita anual. La climatologia ha ajudat ja que el sol va amagar-se la majoria del temps i els ventalls han sigut la clau per acabar amb la calor. Els més petits coneixen a la perfecció el ritual, i tenen clar quin és el seu element del Seguici preferit.

"El meu preferit és la Cucafera", comentaven dos germans. "Els Cercolets", deia una altra reusenca. "S'ha de valorar això ja que el Seguici gran costa més de seguir per a ells", afirmava un pare.El Ball de Diables Infantil, la Cucafera, la Mulassa petita, el ball dels Cercolets, el ball de pastorets,el Drac Petit. Aquests han estat alguns dels balls i elements del Seguici Petit protagonitzats pels nens i nenes de Reus i que han inundat els carrers del nucli històric.

Els Nans i la Mulasseta han rebut aplaudiments a dojo, un dels moments més àlgids del dia. L'Àliga petita i la Banda del Pare Manyanet han estat els encarregats de tancar la cercavila. En total, una vintena d'agrupacions han ocupat els carrers de Reus. I és que els portadors dels elements tenen el relleu assegurat.Un cop completat el tomb els elements del seguici van ballar a la plaça del mercadal. "Jo l'any que ve portaré la Bitxeta Petita", explicava un dels alumnes de l'escola Bitxeta.

Aquests dies de Festa Major els infants podran veure el Seguici complet. El Seguici Petit va néixer l'any 2001 de la mà de la Colla Gegantera de Reus ja que van ser ells els impulsors de la creació del primer element que va començar a sortir en públic aquell any: la Mulasseta.

Paraules clau:

Notícies relacionades