Back to top

Seguiment desigual de la vaga de metges als Centres d'Atenció Primària de Reus

Arrenca el primer dia de vaga convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya als Centres d'Atenció Primària per reclamar millores laborals i salarials en plena pandèmia de la covid-19.

Primer dia d'una vaga de metges als Centres d'Atenció Primària de Catalunya que en principi té previst allargar-se fins al 16 d'octubre. Una aturada a la qual hi estan cridats uns 6.000 facultatius per reclamar a l'Institut Català de la Salut el compliment íntegre de l'acord de sortida de vaga del 2018, un augment de la plantilla i millores en les retribucions. El Sector d'Hospitals ICS de Metges de Catalunya manifesten a través d'un escrit el seu suport a la vaga en considerar que les reivindicacions que plantegen els professionals de l'Atenció Primària són 'justes i legítimes'.

Poc seguiment de la vaga a Reus

Els CAP de Reus han seguit la vaga de manera desigual, han estat pocs els metges que no han anat a treballar en aquest primer dia. El CAP Llibertat sí que s'ha vist afectat i ha mantingut uns serveis mínims. El CAP Sant Pere, per altra banda, ha funcionat amb certa normalitat tot i les cues que sovint es formen a l'entrada del centre i que propicia les queixes d'alguns usuaris.

'Ara no és el millor moment per fer una vaga de metges'

La Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat creu que ara mateix, en plena pandèmia, no és el millor moment per fer una vaga de metges. Per garantir la continuïtat d'assistència dels Centres d'Atenció Primària, el servei ha de ser, com a mínim, del 25% durant les primeres jornades de vaga i del 33% a partir del tercer dia de vaga per a totes les especialitats.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades