Back to top

Seguint amb la tradició de menjar la mona fora de casa

Per molts passar el dilluns de Pasqua fora de casa i a l'aire lliure és la millor manera de gaudir d'aquest dia. En aquesta data tan assenyalada, les ermites i els parcs s'omplen de famílies i grups d'amics per seguir amb aquesta tradició.
Seguint amb la tradició de menjar la mona fora de casa

Són molts els que el dia de Pasqua opten per menjar la mona fora de casa sigui a la platja o a la muntanya. És el cas d'aquest grup d'amics que enguany han decidit celebrar aquest dia a l'Ermita de Sant Blai de l'Aleixar.

La Lourdes Barragán explica que "és un lloc on ens agrada venir perquè s'està molt tranquil·let i molt bé. A vegades venim a fer calçotades també i enguany hem decidit venir a fer la mona també". La Cori Mariné afegeix que "a més a més l'ermita la lloguen per grups i s'està molt tranquil".

La mona es converteix amb l'excusa perfecta per passar el dia a la muntanya. Preparar el foc per fer la carn a la brasa o menjar un pica-pica és una imatge que es repeteix a diversos llocs del territori durant aquest dia. El plat protagonista però és sens dubte la mona, els postres que tothom està espera en una jornada com la d'avui.

La Lourdes explica també que "avui dinarem brasa. Unes carxofes i unes patates, corder... cadascú ha portat alguna cosa i ho fiquem tot junt i mengem tots. Fem un pica-pica i després la brasa".

Mentre els més grans preparen el menjar, els petits també tenen una bona oportunitat per passar el dia amb els seus amics i amigues. La Júlia Massip explica que "és divertit perquè venim les tres juntes i ens ho passem molt bé". La Maria Ferré afegeix que "anem a les pistes a jugar a futbol, també juguem amb els gossos i fem fotos". La Mariona Prats diu que "també mengem la mona i està molt bona".

Menjar la mona fora de casa és una tradició que any rere any se segueix repetint, ja que l'important no és on és menja sinó passar el dilluns de pasqua amb la millor companyia.

Paraules clau: