Back to top

Seguir coneixent els beneficis de l'oli d'oliva verge extra

S'ha demostrat que ajuda a evitar malalties cardiovasculars com l'infart o l'ictus, que redueix la probabilitat de desenvolupar diabetis de tipus 2 o que preveu el càncer de mama.

L'oli d'oliva verge extra conserva moltes de les característiques de l'oliva com els àcids grassos monoinsaturats i l'àcid oleic. Però també té components minoritaris com polifenols o vitamines antioxidants que, malgrat estar en quantitats molt inferiors, tenen efectes positius sobre la salut. En definitiva, és un dels aliments més estudiat en l'àmbit científic.

Aquests estudis han permès demostrar que el consum controlat d'aquest tipus d'oli redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, sobretot l'infart i l'ictus, causes principals de malaltia i mort al món occidental. També redueix la probabilitat de desenvolupar diabetis de tipus 2 o preveu el càncer de mama, a més de regular el flux intestinal.

Noves investigacions

Tot i conèixer molts detalls es continuen duent a terme estudis sobre aquest tipus d'oli. Un equip d'investigadors de la Universitat Rovira i Virgili, del que forma part la Doctora i Catedràtica de la Facultat de Medicina, Rosa Solà, vol demostrar si els olis d'oliva verge extra rics en compostos fenòlics milloren les característiques de la musculatura de la gent gran 'jove', que socialment es generalitza en el col·lectiu dels 60 als 75 anys. I és que la disminució de la musculatura és una de les causes principals del fet que aquest col·lectiu pateixi caigudes sobtades amb fractures òssies de mal pronòstic.

Els experts que estudien l'oli d'oliva verge extra insisteixen que s'ha de millorar la seva percepció dins de la societat. Per exemple a través de la gastronomia i la utilització d'aquest aliment per part de cuiners reconeguts, en l'educació des de la infància, per poder diferenciar entre diferents tipus d'olis i les seves propietats, i també des del punt de vista polític i econòmic i la seva importància en l'estructura gastronòmica mediterrània.


Temps d'oli 2021

patrocinis temps d'oli 2021

Paraules clau:

Notícies relacionades