Back to top

Seguir una dieta mediterrània pot acabar amb els quilos de més de l'estiu

Amb l'arribada de les vacances bona part de la població es despreocupa dels hàbits alimentaris i acaba guanyant 2 o 3 quilos. Una bona dieta mediterrània ajuda a no patir malalties cardiovasculars i a controlar aquests quilos de més.
Seguir una dieta mediterrània adequada pot acabar amb els quilos de més de l'estiu

A finals d'estiu són moltes les persones que han guanyat 2 o 3 quilos per la despreocupació i els mals hàbits alimentaris que suposen les vacances.

Aquests quilos de mes poden generar malalties cardiovasculars, però mantenir el pes durant l'estiu no suposa que no puguem fer alguna excepció, sempre i quant es faci amb consciència.

La gastronomia del nostre país ens ofereix moltes possibilitats i sopant fora de casa també podem escollir plats saludables. Tal i com afirma Guillermo Mena, dietista i nutricionista,"no passa res si hi ha unes patates braves o calamarsets, però que a la mateixa taula també hi hagi altres plats com una amanida, etcètera. Opcions n'hi ha moltes, el que sí que hem de tenir és força de voluntat i prioritzar els aliments d'origen vegetal".

Amb les altes temperatures necessitem hidratar-nos amb més freqüència. Des del sector sanitari es recomana el consum d'aigua fresca per acompanyar tots els àpats, però tendim a consumir gelats, begudes ensucrades i begudes alcohòliques. El ditetista esmenta que "si parlem de begudes ensucrades o alcohòliques, el que recomanem és evitar-les. Aquestes begudes tenen un elevat contingut de calories buides, que això significa que no aporten nutrients. Com menys se'n consumeixin, millor".

Potenciar el consum de productes de la dieta mediterrània és ideal per seguir un bon patró nutricional. La compra de verdures, hortalisses i fruites fresques pot ajudar a prevenir malalties cardiovasculars o diabetis.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades