Back to top

Seguretat compartida, un dels deures pendents als polígons de Reus

L'Ajuntament de Reus reconeix deures pendents als polígons industrials de la ciutat. Asseguren que col•laboraran amb els empresaris per millorar l'accés en transport públic, incloure serveis compartits de seguretat i millorar el proveïment de gas. També impulsaran la unió de parcel·les de mitjana dimensió de la zona del Mas Sunyer per crear grans espais davant d'una futura manca de noves zones industrials.
El consistori assegura que una de les grans dificultats històriques de la ciutat és disposar de grans espais industrials.

El consistori assegura que una de les grans dificultats històriques de la ciutat és disposar de grans espais industrials. Per això, estan treballant per acabar de regular la zona de Mas Sunyer, de manera que es puguin agrupar parcel·les mitjanes i crear-ne una de gran. El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, destaca que 'tenim oportunitats en espais com darrer del Tecnopark, a la zona propera a Vila-seca. Així les agruparem per tenir espais nous'. 

De fet, arran de l'estudi de polígons que han dut a terme també reconeixen mancances col·lectives entre les empreses que configuren les dues grans àrees industrials de Reus. En col·laboració amb els empresaris apostaran per millorar l'accés en transport públic, el proveïment de gas i la seguretat. Tot plegat es durà a terme amb la recuperació de l'Associació de Polígons Industrials de Reus. Arza afegeix que 'hem identificat empresaris que tenien ganes d'involucrar-se en aquest projecte de revifar una associació d'empresaris dels polígons. Crec que a la tardor serà una realitat'.

L'estudi dels polígons ha detectat prop de 700 empreses que hi conviuen tot i que n'han pogut censar completament 375. Només un 2% de les censades són grans empreses, mentre que el 60% són microempreses i la resta petites i mitjanes.

Paraules clau: