Back to top

Serà l'estiu de la recuperació al territori?

Cambrils encara la primera quinzena de juliol amb bones sensacions; l'ocupació de les platges, hotels i restaurants evidencia la millora, tot i que les expectatives són encara superiors pel que resta de temporada

El sector serveis és un dels pilars econòmics del conjunt de la demarcació de Tarragona. A la costa del Baix Camp, les dificultats epidemiològiques i les restriccions de mobilitat han provocat que aquests dos darrers anys fossin estranys i difícils de superar. Ara, sembla que per fi sortirà el sol. Amb l'arribada del bon clima i després d'una Setmana Santa on les sensacions van ser força positives, la temporada estival del 2022 es postula com l'estiu on tot tornarà a la normalitat absoluta.

S'espera gairebé un 100% d'ocupació

Hi ha optimisme entre el sector. Tot i que s'admet que les primeres setmanes de juliol no estan sent tan fàcils, es preveu que de cara a la segona meitat i al mes d'agost ja estigui tot ple. En general, les conseqüències de la pandèmia gairebé han desaparegut i la costa es prepara per rebre una onada de turistes similar a la del 2019 i els anys previs. Les platges i el passeig marítim de Cambrils respiren aire de recuperació. Els comerciants i veïns de la zona afirmen que els carrers tornen a estar animats després de molt de temps.

El turisme nacional guanya terreny

Com ve sent tradició, el turisme nacional està incrementant el seu pes al territori. Es calcula que més de la meitat dels visitants seran del país, tot i que també hi haurà presència de turistes francesos, irlandesos, neerlandesos i alemanys. Es destaca també la pèrdua del públic rus, que representava una bona part del turisme estranger. Pel que fa al temps d'estada, ronda les 7 nits de mitjana. Cambrilencs, cambrilenques i visitants han aprofitat el bon temps d'aquests dies de juliol per fer esport, anar a la platja o a dinar i així recuperar el temps perdut.

A l'espera d'una nova onada de calor

Aquest diumenge Protecció Civil de la Generalitat ja ha activat a nivell d'alerta el pla Procicat per onada de calor, que preveu temperatures extremes a partir de dimarts i durant 7 o 8 dies. Per això s'aconsella no fer activitats si no són necessàries durant les hores més fortes de sol, hidratar-se sovint i protegir-se del sol sempre que es pugui. 

Paraules clau:

Notícies relacionades