Back to top

'Seria beneit afrontar un referèndum depenent del FLA'

El secretari d'Hisenda de la Generalitat afirma que el govern català 'pot sobreviure sense FLA'. El Fons de Liquiditat Autonòmica s'hauria pogut convertir en mesura de pressió del Govern Central.
Lluís Salvadó durant la xerrada d'ahir

La Generalitat ja no depèn del Fons de Liquiditat Autonòmica, el FLA. Es tracta d'una partida de crèdit que el govern central va obrir el 2012 a les administracions autonòmiques. Segons el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, el govern català ha sanejat prou els seus comptes com per no veure's afectat en cas que des de Madrid es tanqués l'aixeta. Salvadó assegura que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, amenaça la Generalitat conscient que el FLA ja no és una mesura de pressió.

La xerrada, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus, ha servit per explicar el funcionament de l'Agència Tributària de Catalunya. L'organitsme està en vies d'implementar un sistema informàtic propi pioner a Europa. L'objectiu és arribar a recaptar el 80 % dels impostos via telemàtica. Amb tot, un dels elements que mostra solvència econòmica als mercats internacionals és que la Generalitat no depengui del FLA.

Paraules clau: