Back to top

Un servei d'assessorament jurídic que vetlli per les persones grans

La iniciativa de Reus en Moviment vol evitar que les ajudes i l'orientació legal arribin tard per la defunció dels damnificats.

La plataforma Reus en Moviment proposa la creació d'un servei d'assessorament jurídic adreçat específicament a la gent gran de la ciutat de Reus. Aquest servei seria gratuït i se centraria a resoldre els dubtes i les inquietuds de les persones grans, com també a protegir-les dels abusos per part d'empreses i ens comercials. La idea inicial gira al voltant de la contractació de tres persones que oferirien orientació als usuaris en centres cívics, seus d'entitats veïnals o d'altres dependències municipals.

El fet que s'hagi de contractar tres persones titulades fa que el pressupost per tirar endavant aquesta iniciativa hagi de rondar els 150.000 euros. Es busca agilitzar processos, ja que, segons explica la formació, instar les entitats bancàries a complir amb el codi ètic no és una solució efectiva.

Els representants de la plataforma insisteixen que tot plegat és per evitar que les ajudes arribin tard per la defunció dels damnificats. Entre les matèries que plantegen que el servei podria cobrir hi ha divorcis, problemes de veïnatges, informació sobre testaments i herències i gestions d'incapacitació judicial.

Paraules clau:

Notícies relacionades