Back to top

El servei de llicències d’obres de l’Ajuntament de Reus, el més ben valorat de Catalunya

Una enquesta recull informació sobre la durada, satisfacció, dificultat i interaccions en l’obtenció de llicències d’obres en els diferents municipis de Catalunya

El servei de llicències d’obres de l’Ajuntament de Reus és el més ben valorat de Catalunya, segons l’enquesta que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha realitzat entre els arquitectes que han tramitat llicències d’obres majors amb algun ajuntament de Catalunya durant el període 2020-2021. L’enquesta recull informació sobre la durada, satisfacció, dificultat i interaccions en l’obtenció de llicències d’obres en els diferents municipis de Catalunya. El servei que gestiona la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Reus encapçala els resultats en tots els elements analitzats.

Resultats 

El servei municipal de llicències d’obres de Reus obté la millor puntuació de la classificació d’entre els ajuntaments catalans quan es pregunta als arquitectes sobre el grau de satisfacció amb el procés d’obtenció de llicències. Reus obté una puntuació de 5,1 en una escala d’1 (mínima satisfacció) a 7 (màxima satisfacció). El 77,0% dels municipis estan per sota del valor del 3,5 i la mitjana global és de de 2,8 sobre 7.

Reus també és al capdavant de la classificació quan es valora la mitjana de temps en el tràmit de llicències. El temps d’espera a Reus és de 3,4 mesos. Només Olot millora la xifra de Reus, amb 2,9 mesos. La mitjana de temps d’espera entre la presentació de la llicència i la seva concessió en el conjunt de municipis analitzats és des 7,4 mesos.

Finalment, el servei de Reus també és el més ben valorat quan es pregunta sobre el grau de dificultat d’accés als tècnics municipals. L’índex s’ha mesurat en una escala de l’1 (màxima satisfacció) al 7 (mínima satisfacció), amb un 74,3% dels municipis amb un valor per sobre del 3,5 i una satisfacció mitjana del 4,2. Reus obté el millor resultat amb facilitat d’accés als tècnics municipals, amb un 2,1.

Les dades de l’enquesta del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya s’han obtingut a través d’una enquesta en línia realitzada entre els dies 13 de maig i 2 de juny de 2021.

Enquestes sobre el servei de llicències

Paraules clau:

Notícies relacionades