Back to top

El servei sanitari català, a la vaga

A l'hospital de Reus, fins ara, no hi ha hagut afectacions greus en el servei.

El servei sanitari català ha iniciat aquest dimecres dues jornades de vagues per fer una crida a les administracions i aconseguir unes condicions de treball dignes, que beneficiïn al conjunt de la ciutadania. Des del sindicat de Metges de Catalunya creuen que la situació actual és molt complicada.

Els professionals assenyalen que la pandèmia, i la seva posterior crisi han mostrat les deficiències del sistema de salut. Una situació on els clars perjudicats són els usuaris, per la manca de recursos materials i humans destinats a l'Atenció Primària i a les Urgències. 

Sense afectacions greus, a Reus

Encara no hi ha dades exactes del seguiment de la vaga a Reus, però en el torn de matí hi ha hagut un seguiment de 23,1% dels professionals facultatius, en tot el Camp de Tarragona. 

A l'hospital de Reus, fins ara, no hi ha hagut afectacions greus en el servei. En general, els pacients entenen els motius de la vaga de sanitaris i fan costat a la necessitat d'invertir més recursos, i millorar les condicions laborals, de la sanitat del país.

"No hi ha opció a no arribar a acord"

Des del sindicat de Metges de Catalunya asseguren que les aturades volen aconseguir uns canvis que s'haurien de veure reflectits en la reunió del pròxim divendres amb el conseller de Salut català. Defensen que no hi ha marxa enrere, i no es plantegen l'opció de no arribar a acord.

Per aquest dijous 26 s'ha convocat una manifestació a Tarragona a partir de les 10:30h, conjuntament amb els sindicats d'educació, que també es troben en vaga.

Paraules clau:

Notícies relacionades