Back to top

S'estrena un nou laberint al parc Sant Jordi

Ha comportat una despesa de gairebé 25.000€. És fruit d'una proposta als pressupostos participatius de la ciutat de Reus de l’any 2019.

Finalitzen les obres del nou laberint al parc Sant Jordi. Es tracta d'un projecte que s'ha impulsat amb la idea de lligar l’espai de joc intergeneracional, per a nens i nenes, però també per als adults acompanyants, amb conceptes com el d’urbanisme feminista. La infraestructura instal·lada té forma de laberint, però no compta ni amb punts foscos ni cecs per tal d’oferir una sensació de seguretat.

La iniciativa, que va sorgir de la convocatòria de 2019 dels pressupostos participatius ha tingut un cost de 24.058,47€, més treballs addicionals realitzats per les Brigades Municipals. Per tal de poder procedir a la seva instal·lació, es va haver d’impulsar, en primer lloc, una remodelació del terreny amb terres noves.

regidors al laberint

S’ha instal·lat en una àrea d’uns 780m² situada a l’extrem nord-est del parc de Sant Jordi, al costat de l’entrada del parc que dóna al Centre Comercial La Fira. Al llarg de l’itinerari apareixen elements geomètrics singulars que donen caràcter i es converteixen en petites fites que estimulen el repte d’arribar fins a elles i fins al final.

El disseny del laberint busca una experiència compartida entre usuaris. El pas entre els diferents espais es fa a través de pòrtics de 2,25m d’alçada, que permeten als adults participar del joc. Igualment, l’alçada del laberint, d’1,5m, permet un control visual per part dels adults.

Més remodelacions

El govern municipal compta amb un pressupost d'uns 65.000 euros per a l’adequació i renovació d’altres parcs de la ciutat, com ara el d’Antoni Correig i Massó o el de Tirant lo Blanc. Es té previst que aquestes actuacions siguin de caràcter més clàssic i tradicional.

Paraules clau:

Notícies relacionades