Back to top

S'estrenen el Superadrac i el ball del Pere i la Lloba

Reus compta amb dos nous elements festius. Aquest diumenge s'ha presentat el ball del Pere i la Lloba, de la Colla Pessigolla, mentre que dissabte va ser el torn del Superadrac, el drac inclusiu de l'associació Supera't.

Les 4 gotes passatgeres que han caigut aquest diumenge al matí no han impedit que les ovelles, la Lloba, i el cap gros del Pere sortissin a la plaça del Mercadal per presentar-se en societat. Es tracta del nou ball del Pere i la Lloba que representa la faula popular d'El pastor mentider. La idea va sorgir de la Colla Pessigolla, una de les més antigues vinculades al carnaval de Reus, amb la voluntat d'allargar l'activitat de l'entitat durant tot l'any. Han calgut 4 anys perquè el projecte es convertís en realitat.

Ovelles, la Lloba, i el cap gros del Pere formen part del nou Ball del Pere i la Lloba, un nou element festiu que representa la faula popular d'El pastor mentider. La iniciativa va sorgir de la Colla Pessigolla, una de les colles més antigues vinculades al carnaval de Reus, i s'ha estat gestant durant uns 4 anys. Les figures del ball han estat creades per Pau Roig i Gerard Prats, membres històrics de la colla, amb l'assessorament de l'escultor Manel Llauradó, mentre que l'acompanyament musical va a càrrec d'un grup de flabiols de l'Aula de Sons. El Carrasclet ha estat el padrí del nou ball.

Un drac inclusiu

drac inclusiu associació supera't

Però aquest no és l'únic element festiu que s'ha presentat aquest cap de setmana a Reus. Dissabte vam conèixer el Superadrac, un drac inclusiu implusat per l'associació Supera't, que busca facilitar a les persones amb un trastorn de l'espectre de l'autisme, poder participar activament a la Festa Major portant un element festiu. Durant la cercavila, que ha recorregut els carrers del centre de Reus, el Drac de la Superació ha estat acompanyat del Drac i la Cucafera de Reus, i Lo Dràcom de Riudoms.

Paraules clau:

Notícies relacionades