Back to top

Set mesos sense cinema a Reus

L'obertura dels cinemes Axion posa punt final a set mesos sense cinema a Reus després que el passat 30 de març el Cinema Palace abaixés la persiana per darrera vegada. El tancament d'aquest espai emblemàtic de la ciutat no va estar exempt de crítiques.
enderroc cinema palace

A final del mes de gener va començar a córrer la notícia de què el Cinema Palace tancaria en els propers mesos, una informació que va caure com un gerro d'aigua freda als espectadors més fidels que lamentaven la pèrdua d'un emblema de la ciutat i que Reus es quedés sense cinema.

Paral·lelament, el plenari municipal d'aquell mateix mes aprovava cedir un espai de La Fira Centre Comercial perquè s'hi instal·lessin uns nous cinemes. Una decisió que no va estar exempta de crítiques després de saber-se que el Palace tancava i que la situació dels antics Laurens no es resoldria pròximament.

Unes setmanes més tard, Canal Reus TV confirmava el que fins aleshores havien estat rumors, la data de tancament de l'únic cinema que quedava dempeus a la ciutat: el 30 de març de 2017. Els responsables del Palace s'havien plantejat tancar el cinema en més d'una ocasió, la decisió definitiva però, la van prendre perquè l'empresa Ballesol s'havia postulat per comprar-los els terrenys i construir-hi un centre per a gent gran. Tot i la dificultat de la decisió, els responsables de l'espai es van decidir a fer el pas perquè els números no els sortien i el negoci no tenia continuïtat familiar. 

I va arribar el dia, l'última sessió, la Sala 1 es va omplir com feia molt temps que no passava. Les converses del públic estaven plenes de records dels gairebé 40 anys d'història d'aquell espai. Els responsables del cinema no van poder contenir les llàgrimes aquell dia, tot i saber, que l'endemà es faria l'adéu definitiu. Va ser en una gala organitzada per l'Escola de Cinema de Reus en la que es va projectar un dels seus curtmetratges 'Marcianos de marte' i que va permetre posar la catifa vermella en un dels emblemes de la ciutat. Aquell dia es va abaixar la persiana per darrera vegada i lluny quedava la projecció del musical 'Hollywood, Hollywood', la primera pel·lícula que s'havia fet al Palace el 2 de febrer de 1978.

Les obres de demolició del primer multisales que hi havia hagut a Catalunya van començar el mes de juny, un mes més tard, el Palace ja era història i Reus es quedava sense cinema en plena Capitalitat de la Cultura Catalana.

Paraules clau: