Back to top

"S'ha de recuperar l'essència de la comunicació política"

Sota el títol "Nous temps. El paper de la nova comunicació política", el Centre de Lectura ha estat l'escenari d'una reflexió sobre l'evolució de la comunicació política en els darrers anys i el paper que juga actualment en els processos electorals

Durant les darreres dues dècades, la comunicació, en el sentit més ampli de la paraula, ha patit una evolució constant a un ritme desenfrenat. I, evidentment, l'àmbit de la comunicació política també n'ha patit les conseqüències. El Centre de Lectura ha estat l'escenari aquest dilluns de diverses reflexions entorn aquesta qüestió protagonitzades pel consultor polític internacional Xavier Domínguez i el professor universitari i expolític Ernest Benach.

Sota el títol "Nous temps. El paper de la nova comunicació política", Domínguez i Benach han apuntat que s'ha passat d'un discurs motivador, emocional i seductor encarat a l'electorat, a un enfrontament constant i hostil en què s'han perdut les formes.

Uns canvis provocats, en gran part, per la irrupció i, sobretot, mal ús de les xarxes socials que s'han convertit en l'escenari predilecte d'aquest enfrontament continu i sense control, beneficiant, entre d'altres, a la proliferació dels discursos extremistes.

Tant Domínguez com Benach aposten pel retorn al que consideren els orígens de la comunicació política, recuperar la creativitat i la professionalització d'uns processos que segons apunten, s'han deixat en excés en mans dels mateixos polítics i dels assessors dels partits.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades