Back to top

Simbiosi musical per celebrar un aniversari doble

El Teatre Bartrina ha acollit aquest diumenge un aniversari per partida doble. En el marc del cicle ‘Reus a 4 bandes’, la Banda Simfònica de Reus ha celebrat deu anys sobre els escenaris i la Coble Reus Jove, el doble. Tot plegat en un concert que ha comptat amb la participació del reconegut director de cobla Jordi León i que les dues formacions obren la porta a repetir en més ocasions.
Simbiosi musical per celebrar un aniversari doble

La Banda Simfònica de Reus fa set anys que organitza el festival ‘Reus a 4 bandes’ en què comparteix escenari amb un altre grup musical. L’edició d’enguany, però, és especial per dos motius: perquè la banda celebra deu anys de trajectòria i perquè la convidada és la Cobla Reus Jove, que en fa vint. El resultat ha estat una simbiosi musical, el mateix títol del concert. L'espectacle ha fusionat una part en què cada formació ha tocat en solitari i una altra en què ho han fet de manera conjunta, amb arranjats creats específicament per a aquest concert únic.

"El fet de poder fer música catalana amb els instruments tradicionals de la cobla ens aporta moltíssim. I suposo que, per a la cobla, el fet de poder col·laborar amb una banda amb molts més músics del que estan habituats, també és molt interessant", expressa Ramon Reverté, director de la Banda Simfònica de Reus. Per al president de la Cobla Reus Jove, Eduard Sendra, el concert ha estat "un aparador". "Hi ha molta gent que coneix el món de la banda, però no el de la cobla i a l'inrevés: hi ha gent que ens segueix i que ve a ballar a sardanes a la plaça del Prim, però que no acostuma a assistir a un concert de banda", comenta.

Una de les composicions més destacades ha estat la sardana 'Girona 1808', una lluita musical entre la Marsellesa de Napoleó i els Segadors de les tropes catalanes. I també una primícia: la 'Sardana de l'esport', composició del president de la Cobla Reus Jove expressament per a la ciutat i que s'ha estrenat per primera vegada en format de banda. "Com que enguany hi ha la candidatura de Reus Ciutat Europea de l'Esport en què les entitats s'estan adherint, vam considerar que aquesta era una manera de donar-hi suport des del món de la cultura i de la música. El que he fet ha estat l'orquestració per a una plantilla de 75 músics", explica Sendra.

Aquest concert ha estat un dels plats forts per commemorar la primera dècada de la Banda Simfònica. El grup, però, continuarà celebrant-ho amb un concert amb la banda del Pare Manyanet i dues formacions convidades més, i una altra actuació conjuntament amb l'Orfeó Reusenc, que enguany arriba al centenari.

Paraules clau:

Notícies relacionades