Back to top

Un simposi sobre nutrició avícola reunirà 1.500 experts de tot el món

Més de 1.500 experts en nutrició avícola es trobaran entre els dies 8 i 11 de maig a Salou i Vila-seca amb motiu de la celebració del '21 European Symposium on Poultry Nutrition ESPN 2017', l’esdeveniment més rellevant a nivell mundial en aquest sector. Tot plegat ho ha organitzat l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
L'IRTA ha estat l'encarregat d'organitzar el simposi sobre nutrició avícola.

El simposi es durà a terme al centre de convencions situat a les instal·lacions del complex de Port Aventura, i reunirà delegats, nutricionistes,
professors, científics i empreses de més de seixanta països. De fet, més del 50% dels assistents són de fora de la Unió Europea. Sota l'organització de l'IRTA, s’han preparat sis sessions de conferències i grups de discussió per als assistents sobre els temes més rellevants en nutrició avícola i d’interès per a científics i la indústria. Es debatrà sobre el consum d'aliment, la termoregulació i l'estrès per calor, estratègies d'alimentació i la salut gastrointestinal, diferents temes centrats en l'alimentació de precisió, l'ús optimitzat dels ingredients dels aliments, i la sostenibilitat en l'alimentació de les aus.

El certamen ESPN 2017 se celebra cada dos anys a diferents ciutats des del 1977. En aquesta edició s’espera superar la xifra de 1.500 assistents, la més alta de totes les edicions celebrades fins ara. L’esdeveniment compta amb el suport de 32 empreses patrocinadores i la col·laboració dels ajuntaments de Salou i Vila-seca.

Actualment, Catalunya produeix el 25% de la carn d’aus de l’Estat en 1.210 explotacions (el 25% del total de les granges de l’Estat). Catalunya té gairebé el 8% del cens estatal de ponedores i produeix el 8’6% dels ous de l’Estat.

Paraules clau: