Back to top

El primer simulacre del PLASEQTA dirigit des de Reus, el 30 de novembre

El polígon Constantí serà escenari de la prova, que mobilitzarà tots els serveis, públics i privats, de manera simultània

El pròxim dia 30 hi haurà un simulacre vinculat al PLASEQTA, el Pla de Risc Químic de Tarragona. Serà al polígon industrial de Constantí, on hi ha 400 empreses i més de 3.000 treballadors. L'accident simulat tindrà lloc a les 11 del matí a l'empresa Sarpi i s'escenificarà una fuita amb incendi i ferits.

Es mobilitzaran els nous equips de mesura de la qualitat de l'aire, els serveis d'emergències i també les alertes als telèfons mòbils i les sirenes del polígon Constantí. Com que els missatges als telèfons mòbils s'envien a través de torres de telefonia, no es pot delimitar una àrea de recepció concreta. És per això que podria donar-se el cas que algú que estigués a la zona pròxima també el rebés.

Aquest dimecres el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat el dispositiu i ha explicat que per primera vegada es provarà absolutament tot el que està relacionat amb un accident químic i que per primer cop, també, es coordinarà el simulacre des del 112 de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades