Back to top

S'inauguren dues noves exposicions al Museu de Reus

El Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca del raval de Santa Anna proposa dues noves exposicions que es podran visitar a partir del pròxim 4 de març.

La primera proposta que ens presenta el Museu de Reus s'inaugura sota el títol "Mirant l'altre. Les imatges de la diversitat al Museu de Reus". El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, defineix l'exposició com "un espai que ens convida a reflexionar sobre el jo, el nosaltres i els altres".

A partir de la riquesa de les col·lacions del museu de la ciutat, l'exposició vol fer reflexionar els seus visitants gràcies al conjunt d'objectes que ens mostren les diferents mirades sobre les relacions humanes per ajudar-nos a acceptar les diferències. Aquesta exposició estarà disponible a partir del 4 de març i romandrà oberta fins a finals del 2021.

"Ciutadanes de la República, imatges i condició feminista, 1931-1939". Aquesta és la segona proposta del museu per destacar la representació de la figura femenina a la propaganda política i social de les institucions i organitzacions catalanes durant la Segona República Espanyola (1931-1939).

"Els cartells van ser un recurs de propaganda de màxima difusió, juntament amb la ràdio, la premsa escrita i el cinema. Aquests van configurar l'opinió de l'època i avui ens ajuden a recuperar la memòria històrica", segons explica Recasens. L'exposició romandrà oberta al públic a partir del 4 de març fins al 30 d'abril a la planta baixa del MASV.

El mateix dia 4 de març a les 18.00h se celebrarà la conferència inaugural a càrrec de l'antropòleg i professor universitari Manuel Delgado Ruiz. També hi ha previst un programa d'activitats gratuïtes vinculades a les exposicions: conferències, visites guiades, tallers escolars, entre altres propostes que, per assistir, caldrà una reserva prèvia a través del portal web del museu.


do montsant

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades