Back to top

S'incrementa la xifra d'exàmens de circulació pendents

Segons Carles Oliver, president de l'Associació Provincial d'Autoescoles de Tarragona, la situació es podria resoldre només amb la contractació de 7 o 8 funcionaris.

Els ho explicàvem a l'inici d'aquest mes, a Reus, a principis d'agost, hi havia 2.400 exàmens de conduir pendents. Una xifra alarmant que provoca llistes d'espera interminables a causa de la manca de personal d'oficina i d'examinadors teòrics.

El cas, però, és lluny de millorar i, de fet, "ha empitjorat perquè cada vegada hi ha menys personal". Així ho ha confirmat Carles Oliver, president de l'Associació Provincial d'Autoescoles de Tarragona, qui ha visitat en data d'aquest dijous el Notícies Migdia d'aquesta casa. 

Oliver explica que el problema del Camp de Tarragona no és una manca d'examinadors, sinó de funcionaris. Per aquest motiu, els examinadors han d'efectuar tasques a l'administració i la plantilla, que actualment és de 12 membres, es veu limitada. També afirma que la pandèmia de COVID-19 no ha actuat de forma significativa el sector.

"El sector d'autoescoles hem fet els deures, i els hem fet bé. Fins ara, que jo sàpiga no hi ha hagut cap professor que estigui contagiat de COVID. D'alumnes, sí, però fins ara, hem pogut salvar-ho".

D'altra banda, Oliver ha explicat que, tot i que els alumnes s'examinen d'un a un, això no ha modificat les condicions dels treballadors, que segueixen atenent el mateix nombre d'aspirant sense treballar més hores de les habituals.

Es necessiten més funcionaris, no examinadors

Finalment, considera que fer front a la manca de funcionaris és clau per reduir la llista d'espera d'alumnes que esperen per ser examinats. "Aquí a Tarragona és tan senzill com que posin 7 o 8 funcionaris. No necessitem examinadors, en tenim 12, en tenim més que suficients, però falten administratius".

També ha estat contundent en diagnosticar la situació actual del conflicte entre examinadors i administratius a la província. "En aquests moments, Tarragona és la província de l'estat que va pitjor". 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades