Back to top

El Sindicat d'Habitatge de Reus atura un desnonament

El col·lectiu havia denunciat el cas i ha aconseguit frenar el tràmit durant uns mesos. Asseguren que hi ha una necessitata real de tractar col·lectivament problemes d'habitatge i precarietat laboral.

La Hanane fa un any i mig que viu en un immoble ocupat amb la seva filla al carrer Pi i Maragall del Barri Fortuny de Reus. No té ingressos per pagar un habitatge i ha demanat un lloguer social a Serveis Socials de l'Ajuntament. Compleix tots els requisits legals perquè n'hi adjudiquin un, però com que no té papers, li diuen que no pot optar-lo. Aquest divendres l'havien de desnonar del pis, que és propietat d'una entitat bancària, però gràcies a l'ajuda del Sindicat de l'Habitatge de Reus, han pogut frenar temporalment el desnonament. Ara té una mica més de temps per aconseguir el lloguer social.

El Sindicat d'Habitatge de Reus és un col·lectiu per tractar i posar en comú problemes d'habitatge, però també d'altres que en són la causa com la precarietat laboral. D'aquesta manera poden trobar solucions i fer una lluita conjunta per aconseguir el que consideren drets fonamentals.

Des del Sindicat asseguren que hi ha una necessitat real de tractar aquests problemes col·lectivament i que això es demostra diuen, en què a les seves assemblees hi ha molta participació no només de veïns de la perifèria de Reus, sinó també d'altres municipis.

Entrevista

Parlem amb Montserrat Vilella, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades