Back to top

De Singapur a Reus

Una reusenca emprendrà el 15 de gener una travessa dels continents asiàtic i europeu evitant els transports de pagament i amb només una motxilla i una tenda de campanya. Les seves peripècies es podran llegir a reusdigital.cat.

Anna Poyo és una comunicadora que ha decidit trencar amb la rutina i emprendre una aventura creuant mig món. La seva idea és aterrar a Singapur a mitjans de gener i començar un periple que l'ha d'acabar duent a Reus. Els requisits: no agafar cap mitjà de transport de pagament i gaudir de l'experiència coneixent gent i copsant històries. De tot plegat se'n faran articles periòdics a reusdigital.cat, on Poyo explicarà no només el viatge transcorregut sinó, sobretot, les sensacions i les anècdotes amb les quals ben segur s'anirà topant. Tot plegat amb només una motxilla i amb una tenda de campanya. 

Poyo ja ha fet viatges low cost per iberoamèrica, però mai una travessa d'aquestes característiques. Ella mateixa assegura que li pot comportar dos anys de viatge, però admet que la seva família li augura que l'experiència acabarà durant quatre anys. 

Poyo singapur

Per sobreviure, la comunicadora està segura que haurà de treballar, cosa que li permetrà conèixer gent i enriquir el viatge. També assegura que està disposada a dormir on convingui i que si algun dia està cansada de caminar i viatjar, podrà dormir a la tenda de campanya que sempre durà a sobre. 

Sense por

L'experiència de Poyo serà retransmesa per reusdigital.cat en col·laboració amb el Centre de Lectura de Reus, en una crònica constant que permetrà conèixer les peripècies de la noia, de 31 anys, i el seu dia a dia a l'altra punta del món. Poyo vol sortir des del punt més allunyat de Reus i que estigui connectat per terra. No vol agafar ni vaixells ni avions, i vol limitar la seva mobilitat a l'autoestop i a altres mitjans de transport alternatius que no li suposin cap despesa. 

Preguntada per si té por de possibles situacions de risc, Poyo assegura que "amb l'experiència que tinc, la gent és bona. És cert que hi ha gent dolenta, però la gran majoria de la gent, si necessites ajuda, te la dona". Aquest és l'esperit que vol reivindicar tot creuant països de cultures molt diverses. "Es pot viatjar sola, sent dona, i no tenir por", sentència. 

Paraules clau:

Notícies relacionades