Back to top

S'inicia el 'Pròleg Gabriel Ferrater'

Amb l'objectiu de commemorar el centenari del naixement d'un dels poetes més importants de la literatura catalana, Gabriel Ferrater i Soler, l'Ajuntament de Reus impulsa una desena d'actes que serveixen de pròleg d'aquesta efemèride

Quan va esclatar la guerra, jo tenia catorze anys i dos mesos. Així és com comença un dels poemes més icònics de Gabriel Ferrater i Soler, un poeta, traductor, crític i lingüista que va esdevenir una de les figures més importants de la literatura catalana i que el 'Pròleg Gabriel Ferrater' vol comemmorar abans del centenari del seu naixement. 

A més, Daniel Recasens, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus ha declarat que "Ferrater és una peça cabdal de la nostra literatura i una fita necessària de la literatura universal que va crear versos que formen part de la memòria col·lectiva". 

Així mateix, David Figueras de l'associació Gosar Poder, també ha afegit que "Gabriel Ferrater actualment és conegut com a poeta, ja que des de la irrupció el 1960 del seu primer llibre de poemes va trencar amb qualsevol establiment de la poesia d'aquell moment".

Un homenatge a Gabriel Ferrater

Pròleg Gabriel Ferrater

Per homenatjar a Gabriel Ferrater, s'han organitzat diverses activitats per tal de visibilitzar, donar a conèixer i difondre la figura d'un dels poetes que la ciutat de Reus va veure néixer i créixer que va deixar empremta.  

Jordi Romero, dissenyador, ha explicat que "el pare a la seva adolescència havia estat a la colla del Gabriel anomenada els quatre dels Xim xams, una mena de club on els quatre feien gamberrades que avui ens semblarien políticament incorrectes, però molt divertides".

Romero ha creat un logotip clar i entenedor per al cicle que busca ser una fidel interpretació de la personalitat i l'obra de Gabriel Ferrater i Soler i cridar l'atenció dels reusencs perquè participin en aquest seguit d'actes. Primera parada, aquest dissabte a la Casa Rull amb una lectura dramatitzada a càrrec de la Gata Borda. 

Consulta els actes

Paraules clau:

Notícies relacionades