Back to top

S'inicien els actes previs de la Fira de Sant Jaume

Els actes previs de la Fira de Sant Jaume de Reus han començat amb el campionat de Catalunya de Pura Raça Espanyola. En marc de la 23a Fira del Cavall, el Parc de la Festa s'ha omplert amb un centenar de cavalls inscrits al campionat. S'hi valora la morfologia dels animals i finalitzarà aquesta tarda.
El campionat de Catalunya de Pura Raça Espanyola dóna tret de sortida als actes previs de la Fira de Sant Jaume

Ahir al vespre, el Parc de la Festa va donar tret de sortida als actes previs de la Fira de Sant Jaume amb l'inici del campionat de Catalunya de Pura Raça Espanyola.

Dins de la 23a Fira del Cavall, organitzada per l'Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona, el campionat valora la morfologia dels animals tenint en compte la seva bellesa i la perfecció dels seus moviments. El vicepresident de l’Associació, Joaquim Olivé, reconeix que “es busca el cavall més perfecte que hi ha”.

El campionat finalitzarà aquesta tarda i en total  es lliuraran 90 trofeus en 13 categories. Un centenar de cavalls s'han inscrit al campionat i la majoria venen de diverses poblacions de Catalunya. També hi ha, però, exemplars d'arreu de l'Estat. Joaquim Olivé afirma que “al ser campionat sempre hi ha més participació que no pas a un concurs regional o nacional”. 

D'altra banda el campionat de Horse Ball que aquest any s'amplia, passa de ser una modalitat d'exhibició a ser el torneig de 'Ciutat de Reus'. Tindrà lloc aquest dijous i divendres a partir de les 6 de la tarda.

Amb aquesta programació no queda dubte que la Fira del Cavall és l'esdeveniment més destacat de la Fira de Sant Jaume. Actualment és l'única fira de cavalls que es fa a Catalunya.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades