Back to top

Sis anys de la nit més fosca

La matinada d'aquest divendres, 18 d'agost, s'han complert sis anys des de l'atemptat de Cambrils

 Els dies 17 i 18 d'agost quedaran sempre gravats a la ment de molts catalans. En especial, barcelonins i cambrilencs. La matinada d'aquest divendres, 18 d'agost, s'han complert sis anys des de l'atemptat de Cambrils. Uns atacs que arribaven després d'haver sembrat el terror a Barcelona. Encara que la vila marinera enguany no celebri cap acte en commemoració d'aquell succés, tothom té present avui què va passar durant aquella nit tan fosca. 
 
Després d'hores de terror marcades pels atemptats a la Rambla de Barcelona el 17 d'agost de 2017, la tranquil·litat del passeig de Cambrils també es va veure alterada. Cinc terroristes arribaven amb intenció de fer mal, després d'haver fugit sense rumb des de la capital catalana. 
 
L'esfereïdor resultat del seu atac improvisat va ser: una víctima mortal, cinc persones ferides, i els cinc terroristes abatuts. 
 
Aquest divendres, que torna a ser 18 d'agost, què en queda sis anys després? Un monument a la pau i el dolor de tantes persones que condemnen des de llavors els fets. L'Ajuntament de Cambrils ja va decidir commemorar l'efemèride amb actes públics cada cinc anys. Ara bé, continuen fent la lectura del manifest de manera privada per aquelles persones més pròximes a les víctimes a porta tancada.
 
En el manifest d'enguany, reivindiquen la mostra de l'esperit solidari, obert i col·laboratiu que es va demostrar l'any 2017. I remarquen també la importància de convertir els espais on una nit es va viure el terror en un lloc de trobada, de diversitat cultural, de respecte i de civisme.
 
Sis anys després, el Port de Cambrils respira tranquil·litat. Malgrat que la taca de sang provoqués que una sola nit fos la més fosca de la seva història.

Paraules clau:

Notícies relacionades