Back to top

Sis mesos d'obres a la parròquia de Sant Jaume de Riudoms

La intervenció en el paviment del temple començarà la primera setmana d'agost, després de diversos endarreriments legals.

Aviat començaran les obres de rehabilitació de la Parròquia de Sant Jaume de Riudoms, on, després que l'any 2017 el temple fou declarat Bé Cultural d'Interés Nacional, s'han intensificat els treballs per la seva conservació. En una primera fase es van intervenir les diverses cobertes de l'estructura. Ara, es procedirà a resoldre un problema d'humitats en el paviment, i també es millorarà l'enllumenat del temple i es durà a terme una modificació parcial del presbiteri.

Una inversió amb fons europeus

La intervenció durarà sis mesos i el cost total serà de 320.000€. Per a la realització de les obres s'han rebut, entre altres, fons europeus. Al llarg dels sis mesos que durin les obres, no es podrà accedir al temple. Per aquesta raó, les misses es traslladaran, en els mateixos horaris, a la sala multiús del Casal Riudomenc, un espai municipal que cedirà el consistori.

La cura del patrimoni local

Tant des de la parròquia, com des de l'Ajuntament, coincideixen que es tracta de l'edifici més emblemàtic del poble i, per aquesta raó, les obres seran un pas endavant en la cura del patrimoni local, com també una bona oportunitat per desenvolupar-hi estudis arqueològics. Està previst que l'actuació s'iniciï a principis d'aquest mateix mes d'agost, després de diversos endarreriments en els processos legals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades