Back to top

A sis mesos de les municipals: Radiografia d'ARA Reus

Daniel Rubio i el partit municipalista que lidera protagonitzen el tercer capítol d'una sèrie informativa que busca analitzar l'escenari polític quan queda mig any per les eleccions del 28 de maig del 2023.

ARA Reus ha estat la gran excepció a la capital del Baix Camp. Després de diversos intents, una força municipalista aconseguia arribar al plenari. L'excusa, l'any 2011, va ser la Sedera i la problemàtica dels veïns de l'entorn del passeig de Misericòrdia. Dotze anys després, la formació acumula diversos exercicis al govern de la ciutat i ha sabut construir una parròquia de fidels que l'acompanyen al llarg del pas del temps. 

Aquesta parròquia, però, és líquida. Segurament de les més líquides de tot el mapa polític de la ciutat. Enllestit l'afer Sedera, ARA Reus ha sabut fer-se un lloc als barris de la ciutat, capitalitzant algunes de les seves reivindicacions històriques. Aquests comicis aspiren també a sumar nous adeptes. 

El darrer fins al moment

Daniel Rubio s'enfronta a les seves segones eleccions com a cap de llista. Després de prendre-li el relleu a Jordi Cervera, Rubio ha consolidat la seva imatge de jove preparat, fent ús del seu gran coneixement de la comunicació, i ha sabut gestionar els temes que ha tractat. El partit l'ha escollit recentment com a cap de llista, sense que hi hagi hagut cap altre candidat. 

ARA Reus aspira a continuar amb la dinàmica de creixement que arrossega des del 2011. Aleshores va treure prop de 2.000 vots, i va aconseguir superar-los el 2015 i també el 2019, quan va assolir els seus millors resultats, prop de 2.800 vots. 

Paraules clau:

Notícies relacionades