Back to top

A sis mesos de les municipals: Radiografia del PSC a Reus

Enllestim aquest divendres la sèrie informativa que vam arrencar dilluns i amb la qual hem volgut fer una descripció de l'escena política a Reus a sis mesos de les eleccions municipals. Avui analitzem el PSC, que ha viscut un canvi de candidat i que aspira a guanyar uns comicis 16 anys després.

El PSC s'ha marcat un objectiu per aquest 2023. Treure 10.000 vots i 8 regidors.  Un objectiu clar però agosarat. Les dades són les que va obtenir el partit el 2007, en el darrer govern que van presidir els socialistes, amb Lluís Miquel Pérez al capdavant. És cert que, després d'una travessa pel desert, el partit ha recuperat sensacions a la ciutat. Les darreres eleccions, del febrer del 21, van obtenir prop de 7.000 vots i un 20% dels suports. A les estatals del 19, les segones d'aquell any, van superar els 10.000 vots, però també cal tenir en compte que la participació va ser excepcional. Les darreres municipals, ara fa tres anys i mig, el PSC va aconseguir sis regidors tot i que no van ser suficients per formar part del govern. 

PSC

 
La principal novetat dels socialistes és la seva candidata. Sandra Guaita va ser escollida després de la renúncia d'Andreu Martín, que havia estat nomenat en primàries abans de l'estiu i que va retirar-se per motius personals. Guaita, diputada al Congrés dels diputats i exregidora de la ciutat, arriba a Reus amb la voluntat de finalitzar el procés de recuperació a les urnes dels socialistes. Ara falta veure si Guaita es recolzarà en l'equip que conforma actualment el grup municipal o si opta per renovar la llista, sumant nous suports independents. 

Paraules clau:

Notícies relacionades