Back to top

A sis mesos de les municipals: Radiografia de Junts a Reus

Aquest dilluns queda exactament mig any per les eleccions del 28 de maig del 2023. Aquesta setmana a Canal Reus anirem explicant quina és la situació de totes les formacions polítiques. Iniciem la sèrie de reportatges amb Junts.

Junts a Reus buscarà revalidar els resultats aconseguits el 2019. Aleshores a Reus van guanyar les eleccions municipals i van aconseguir set regidors que els va permetre formar un govern amb ERC i ARA Reus i revalidar el de l'anterior mandat, però ara amb una majoria sòlida. 

Amb vista les properes eleccions, Teresa Pallarès és la candidata que es va imposar a les primàries de Junts a Reus, no sense ensurts. El procés va haver-se de repetir per problemes informàtics i el seu rival, Víctor Terradelles, va voler disputar-li el lloc. Amb tot, Pallarès va demostrar que tenia molts més suports a Reus i a Barcelona i va resoldre sense cap més problema les primàries. Una situació que li ha permès treballar des de molts mesos vista per a les eleccions. 

La candidata té ara tres reptes. El primer és fer lluir una marca nova, hereva de l'antiga convergència però reformada amb nous lideratges i arguments polítics. I aquesta tasca s'hagués pogut aconseguir des de les institucions en les quals s'ostentava poder més enllà de la plaça del Mercadal. Pallarès era delegada del Govern a Tarragona fins que el seu partit va aprovar en un procés intern de sortir-ne. Sense aquesta talaia aquest repte es complica. 

El segon repte de Pallarès és aprofitar el llegat de Pellicer i fer-se'l seu. Després que l'alcalde trenqués amb el seu partit i afirmés públicament que ella era la seva candidata, la situació se li ha posat més de cara. Falta veure com l'actual batlle farà campanya per Junts. 

El tercer repte és mirar-se de tu a tu a les candidats d'Esquerra i del PSC i saber jugar després dels comicis per aconseguir les millors aliances. Pallarès assegura que "cal un govern eficient i eficaç" per respondre les necessitats de la ciutadania. 

Els darrers resultats de Junts

En el cas de Junts a Reus, les darreres eleccions al Parlament de Catalunya de principis de l'any 21, van aconseguir un 20% dels vots. Un total de 6.500 paperetes en unes eleccions en les quals Junts va mantenir a Reus la seva força, tenint en compte que el PDeCAT de Carles Pellicer només va arribar als 1.000 i a un 3% de suports.

Si mirem més enrere, amb una participació molt més elevada, a les estatals del 2019 es van aconseguir més o menys el mateix nombre de vots però percentualment va obtenir menys representació. Cal anar fins a les darreres municipals, quan aquí sí que Pellicer defensava la marca de Junts i quan es van guanyar els comicis amb més de 9.600 vots. 

Setmana de reportatges

Amb Junts Canal Reus arrenca una sèrie informativa en motiu dels darrers sis mesos de mandat, just abans de les eleccions municipals del 2023. Al llarg de la setmana anirem explicant quina és la situació de totes les formacions polítiques que aspiren a revalidar resultats, a guanyar els comicis i a conformar un govern.

Parlarem amb tots els candidats ja escollits i a tots els farem la mateixa pregunta: Quin és el repte del proper mandat?

Paraules clau:

Notícies relacionades