Back to top

El sistema de recollida Porta a Porta comença a set pobles més del Baix Camp

A partir d’aquest dilluns 10 de gener Secomsa oferirà el servei de PaP a un total de 9 pobles de la comarca

Secomsa ha començat aquest dilluns, 10 de gener, amb el servei de recollida Porta a Porta (PaP) a set poblacions més del Baix Camp: Vilanova d’Escornalbou, l’Argentera, Botarell, l’Aleixar, Maspujols, Vinyols i els Arcs i Duesaigües. El que significa que un total de 9 pobles de la comarca funcionaran amb la recollida PaP, ja que Riudecanyes i Riudecols ja hi estan adherides des de fa uns anys, la primera des del 2014 i la segona des del 2018.

Un fet que canvia el funcionament de l’empresa comarcal Secomsa a l’hora d’operar i comporta la creació de tres rutes per la recollida de residus, en lloc d’una com hi havia fins ara. Tal com ha explicat el president de Secomsa, Antoni Abelló ‘El principal objectiu d’aquesta iniciativa és la millora de les xifres del reciclatge a la comarca i conscienciar a la població de la relació d’aquest amb l’emergència climàtica que estem vivint’.

Calendari de la recollida de residus

Amb aquest nou sistema, els veïns hauran de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent segons el calendari establert. Concretament, els envasos es recolliran els dilluns i els dijous, l’orgànica, els dimarts, la fracció de resta els divendres i els diumenges, mentre que el paper i el cartó dependrà de cada municipi. Les fraccions de paper i cartó es recolliran a primera hora del matí, i les altres durant la nit. Per altra banda, els residus tèxtils com les compreses i els bolquers es recolliran cada dia.

Cubells multi producte, bosses compostables i àrees d’emergència tancades

Des de Secomsa s’han repartit cubells multi producte, que es podran utilitzar per a totes les fraccions i un rotllo de bosses compostables per a cada habitatge o negoci de les diferents poblacions. A més, també s’estan instal·lant uns ganxos amb xips a les façanes de les cases o establiments, que serviran per a poder identificar cada padró de brossa i en un futur aplicar el pagament per participació, pel qual Secomsa està treballant.

D’aquesta manera els veïns o veïnes que no treguin el cubell que toqui no se’ls hi recollirà la brossa i se’ls hi deixarà un adhesiu per avisar-los de la importància de seguir el calendari. A banda, les àrees d’emergència dels diferents municipis es tancaran i es monotonitzarà la seva vigilància per tal d’incentivar a la població a fer ús del PaP i reciclar bé. Tot plegat, es dur a terme amb la intenció d’augmentar la taxa de reciclatge a la comarca del Baix Camp, que ara està sobre el 40%.

Paraules clau:

Notícies relacionades