El sistema de reserves es generalitza als restaurants
L'entrada a la fase 3 suposa pocs canvis pels bars i restaurants, que ja van poder començar a obrir terrasses a la fase 1, i els interiors a la fase 2. Tot i així, el sector s'ha anat incorporant a l'activitat de mica en mica, i mentre alguns establiments ja van obrir des del primer moment que la normativa els ho permetia, d'altres han apel·lat a la prudència i ho han fet posteriorment.
La reobertura de bars i restaurants ha estat progressiva
Són varis els motius que han fet que alguns restaurants hagin reobert fa pocs dies o que encara no ho hagin fet, però sobretot, els que tenen més pes són esperar a què la reobertura fos viable econòmicament, o que la ciutadania comencés a moure's i passejar amb més llibertat i confiança. Malgrat tot, el sector encara està patint molt a nivell econòmic, tant per les limitacions de capacitat com per les distàncies exigides entre clients, o restriccions en l'ús de les barres. En el cas del Xivarri de Reus, per exemple, el seu propietari explica que "la facturació em baixarà un 60% en relació l'any passat".
Han estat diversos els locals que amb la pandèmia han incorporat el sistema de reserves per gestionar millor les possibles concentracions de clients. Aquest és el cas, també, de l'establiment Kenavo de Reus, que va reobrir portes des del primer moment que va poder.
De moment, la propietària reconeix que no ha fet gaires números a nivell econòmic, tot i que està contenta amb el funcionament del local, i assegura que "la parada ens ha permès introduir canvis en la carta, com opcions veganes, i això ens ha fet guanyar nous clients".