Back to top

Situació crítica al transport de viatgers pel preu del gasoil

Demanen una solució política urgent que eviti pujar l’import del bitllet als usuaris o, en cas que la situació empitjori, una aturada.

Amb una pandèmia inacabada, ara comença una guerra. Els efectes de la crisi arriben també a la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers per Carretera (FECAV), una entitat amb 190 empreses associades i, aproximadament, 3600 autocars circulant per tota Catalunya.

La pujada del preu del carburant els afecta de ple, ja que es tracta d’un element bàsic pel desenvolupament de la seva activitat. Creuen que la solució no ha de passar per apujar el preu del bitllet a l’usuari, com tampoc volen arribar a l’aturada. Per aquesta raó demanen ajuda a les administracions, i segons el seu president, José Maria Chavarría, volen "una solució extraordinària, a l'alçada d'una situació extraordinària com l'actual".

Asseguren haver traslladat la situació a la Direcció General de Transports i Mobilitat i al Ministeri de Transports, i confien que els governs trobin una solució a curt termini. Una sortida que, sens dubte, creuen que ha de ser política i que ha de passar per mitigar les pujades extraordinàries, amb ajudes a les empreses. Des del sector posen èmfasi en la necessitat d’arribar a un acord ràpid, per evitar que els transportistes es vegin obligats a parar l’activitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades