Back to top

Siurana rebutja ser un dels pobles més bonics de l'Estat

Amb poc més d'una vintena d'habitants, fa anys que Siurana pateix la massificació de visitants. Aquest és un dels motius pels quals el poble del Priorat ha rebutjat pertànyer a la marca de "pobles més bonics d'Espanya".

Tothom que hi hagi estat alguna vegada és conscient que Siurana és un dels pobles més bonics que tenim a la nostra comarca, i no només això també del país. De fet, l'Associació de "Los Pueblos Más Bonitos de España" els hi ha proposat formar part del seu segell de qualitat, però, sorprenen el poble del Priorat ho ha rebutjat. El motiu?

Des de l'Ajuntament de Cornudella de Montsant, que és qui s'encarrega de la gestió de la pedania de Siurana han explicat que ja formen part dels pobles més bonics de Catalunya i asseguren que el poble ja no necessita més turisme sinó un turisme més sostenible.

A Siurana hi viuen 32 persones durant l'any. Hi ha un hotel, un refugi, tres cases rurals i tres restaurants. L'Ajuntament va construir dos aparcaments que sumen un total de 180 places i quan s'omplen, ja no hi pot pujar ningú més.

Estan treballant en un sistema per avisar de les places disponibles

L'alcalde considera que entrar a aquesta associació provocaria una massificació que "no és bona per al territori" i que, abans de plantejar-s'ho, necessiten més infraestructures i tenir wifi disponible. Ara, estan treballant per fer possible un sistema informàtic perquè els conductors sàpiguen les places que hi ha disponibles abans d'enfilar la carretera.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades