Back to top

Siurana recupera la normalitat després de la tempesta

El subministrament a les cases va tornar la mateixa tarda del dia de la tempesta, però la instal·lació de tot el poble, tant de llum com de telèfon, encara no està a ple rendiment. L'espai més afectat pel llamp ha estat l'església de Santa Maria
Siurana va recuperant la normalitat

Tècnics treballant en diversos punts del poble i turistes passejant pels seus carrers. Aquest és el panorama de Siurana aquest dilluns al matí, després que diumenge caigués un llamp i deixes tot el poble sense subministrament elèctric durant prop de 7 hores.

El llamp també ha cremat la totalitat de la línia telefònica i ha deixat nombroses afectacions materials tant d'aparells elèctrics dels habitatges particulars com en els establiments del poble, en un cap de setmana de pont on el turisme és notable.

Vicenç Mans, president de l'Associació de Veïns de Siurana explica que "Per exemple aquí a l'hotel hi va haver gent que en quedar-se sense llum, les expectatives de reparació que eren complexes perquè hi havia un transformador cremats etcètera, doncs hi havia gent que es qüestionava de marxar, de fet algunes persones van marxar. S'ha recuperat una altra vegada, és a dir la gent sap que ja hi havia llum i serveis i han tornat a venir gent, avui per exemple és un dia que hi ha força afluència de visitants".

L'església, una de les principals afectades pel llamp

El llamp va caure a l'església de Santa Maria on va ocasionar nombrosos desperfectes com l'aixecament de part del terra de l'edifici, destrosses a la sagristia i diversos vidres trencats. Els arquitectes de l'arquebisbat encarregats de recollir els danys encara no han pogut fer una valoració detallada dels desperfectes

Salvador Salvadó és l'alcalde de Cornudella de Montsant, municipi del qual pertany la pedania de Siurana i explica que "avui han vingut els arquitectes i estan fent una valoració. Ens han dit que en vint-i-quatre o quaranta-vuit hores faran una valoració de tots els danys perquè s'ha d'arreglar la teulada que és per allà on va entrar el llamp i també de la teulada i penja un llum que s'ha d'apuntalar, hi ha diversos envans trencats i ha diverses coses trencades. No hi ha llum a l'església però esperem que el més important estigui solucionat pel jubileu que és el proper 9 de maig".

Per ara l'església restarà tancada fins que els desperfectes més importants hagin estat solucionats i el poble espera restablir la completa normalitat al més aviat possible.

Paraules clau:

Notícies relacionades