Back to top

Sóc dona i no tinc cabell... i què!

Que un home no tingui cabell, sobretot a partir de certa edat, es viu amb total normalitat. Però quan qui no té cabell és una dona o un infant, l'acceptació social no és la mateixa. Precisament, per donar visibilitat a l'alopècia femenina i posar-la en valor, va néixer un projecte artístic entre dos fotògrafs i l'associació "A pelo". D'aquí en va sortir una exposició que aquests dies es pot veure al Centre de Lectura de Reus.
fotografia de l'expo a pelo

Col·laboració entre dos fotògrafs i "A pelo"

El projecte artístic va sortir de la voluntat de dos fotògrafs barcelonins, el Jordi Marqueta i l'Albert Planàs, de fer retrats que anessin més enllà de l'estètica, i aportessin un contingut.

Aquesta filosofia va encaixar perfectament amb la de l'associació "A pelo", que busca donar visibilitat a la calvície femenina per normalitzar-la.

expo a pelo fotografia

Actualment hi ha un 2% de la població femenina que té alopècie areata, la que té un origen autoinmune i pot aparèixer a qualsevol moment de la vida, però n'hi ha d'altres tipus que fan que el percentatge de dones amb pèrdua de cabell sigui més elevat.

L'alopècia femenina afecta a més del 2% de les dones

Malgrat tot, és un tema bastant desconegut perquè moltes de les que tenen aquest problema se n'amaguen. I precisament, això és el que es vol evitar des de l'associació "A pelo".

L'exposició conté una vintena de fotografies, i es pot visitar al Centre de Lectura fins el proper 29 de febrer.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades