Back to top

El sol perfora la Prioral per anunciar l'arribada de l'hivern

Desenes de persones han donat la benvinguda a l'hivern amb els ulls posats sobre la prioral de Sant Pere. I és que com cada 21 de desembre, el sol ha perforat els finestrals del campanar. Un fenomen que només passa un cop a l'any i dura uns pocs segons.
Un fenomen que només passa un cop a l'any i dura uns pocs segons.

Càmeres preparades, caps amunt i molt neguit. Desenes de persones es concentraven avui a quarts de 10 del matí al carrer del Vidre per donar la benvinguda a l'hivern amb un dels fenòmens més curiosos de Reus: cada 21 de desembre, el sol travessa els finestrals de la prioral de Sant Pere. Un fet que no sempre es pot veure bé i que és qüestió de segons. "Aquest any ha passat una mica massa alt i no pel mig com sempre", ha dit en Jaume Parra. La Maria Victòria Izquierdo ha reconegut que no havia vingut mai i que ha estat una experiència "molt emocionant i bonica". D'altra banda, la Miriam Forcadell sí que ve sovint, però ha acompanyat a la seva mare, que feia anys que no ho veia.

Fins i tot n'hi ha alguns que han aturat les classes per ser testimonis d'un fet tan especial. "Ha estat molt emocionant perquè baixàvem pel carrer del Vidre i ho veiem tot ple de gent", ha explicat la Silvia Pujades. "La meva àvia m'havia explicat que quan era petita venia sovint", ha afegit la Núria Vidiella. D'altra banda, l'Aleix Pérez ha quedat molt sorprès perquè ha sigut molt curt, però ha pogut fer bones fotografies. La Montsant Gual ha explicat que la seva professora de Literatura ve cada any i ja havien vingut en alguna ocasió amb ella.

Això sí, no tothom pot presumir d'haver sigut de les primeres persones a Reus en veure el solstici des del carrer del Vidre. "El primer any érem dues persones. Em sento una mica culpable d'aquesta placa, perquè el primer dia érem dues persones i ara està ple. Estic molt content i molt emocionat", ha reconegut Artemi Vilà.

Aquest any també s'ha aprofitat per descobrir una placa als peus del carrer del Vidre. Una marca de testimoniatge sobre aquest fet tan característic de desembre.

Paraules clau: