Back to top

Som Energia encén cada cop més llums al territori

La cooperativa d'energia verda, Som Energia, ha triplicat els socis a la demarcació de Tarragona des de començament d'any i a Reus ja sumen un total de 150. La pujada del preu de la llum ha estat una de les principals raons d'aquest increment de socis
Som Energia

El Reus Ploms és un dels 150 socis de Som Energia a Reus. Des de fa dos anys van decidir apostar per un model d'energia més sostenible i reduir així la factura de la llum, ja que el subministrament elèctric representa el 15% del pressupost anual d'aquesta entitat esportiva. Actualment, les instal·lacions que acullen una vintena de disciplines esportives entre les quals hi ha el patinatge, tenis o la natació entre altres consumeixen uns 1700 quilovats l'hora al dia segons ha explicat el gerent del club Àlfred Pitarch.

A part de l'aportació única de 100 euros des de que formen part d'aquesta cooperativa el club ha estalviat un 25% de la seva factura. "Quan varem fer el primer pas de canvi de la companyia gran a una altra comercialitzadora més petita ja varem estalviar un 20% i des de que ens varem passar a Som Energia se li ha sumat un 5% més, així l'estalvi total és molt gran pel nostre club", ha reblat Pitarch.

Aquesta cooperativa produeix energia renovable pròpia mentre que la resta la comercialitza amb certificat d'origen. Té gairebé 33 mil socis en tot l'Estat Espanyol i ha formalitzat més de 47 mil contractes. Unes xifres que "amb el temps han tingut un increment progressiu", ha afirmat Gemma Palau sòcia de Som Energia. Les causes d'aquest augment de sol·licituds d'altes segons Palau " és la pujada dels darrers mesos del preu de les grans elèctriques mentre que la cooperativa no les té perquè el preu es fixa anualment en l'assemblea" que se celebra a començament d'estiu. Una quota que no varia en tot l'any. Aquesta sòcia ha argumentat que al preu també se li suma "el compromís per les energies renovables" dels nous usuaris.

El boca orella i les xerrades organitzades pels grups locals han estat clau en el seu creixement des de la seva fundació a Girona el desembre del 2010 amb 350 socis. Ara mateix, al Camp de Tarragona ja són un miler de persones que tenen contractes amb la cooperativa. Des de l'entitat sense ànim de lucre també remarquen que el canvi de companyia és "un procés senzill" i el comparen al d'una empresa de telefonia mòbil.