Back to top

Somriures Nòmades es reinventa des del confinament a L'Aleixar

Després de 4 anys d'espectacles solidaris per sudamèrica, i d'una breu estada a Andalusia, l'ONG catalana Somriures Nòmades va arribar a Catalunya per fer-hi una gira, però la pandèmia els va deixar confinats a L'Aleixar. Ha estat aquí on s'han hagut de replantejar el futur del seu projecte.
somriures nòmades

Somriures Nòmades es va instal·lar a L'Aleixar poc abans del confinament. Dalt del seu camió de bombers, el Dream Warrior, van arribar d'Andalusia els integrants d'aquesta ONG disposats a arrancar una gira per les zones rurals de Catalunya, pas previ a portar el seu espectacle a l'Índia.

Però de cop i volta tot es va aturar. Un dels integrants de Somriures Nòmades, Toti Roger, ens explica que "és com si et donessin bufetades que no saps d'on vénen. El primer que has de fer és parar i assimilar que tot el que has planificat, ha desaparegut, A partir d'aquí, cal ampliar el punt de mira i readaptar-se la situació que tenim".

Als llocs on arriben compten amb la figura de l'acollidor, qui els intenta posar en contactes amb les institucions locals del territori i els actors o pallassos. En el cas de L'Aleixar la persona de contacte ha estat el Gilbert Trilles, conegut com mag Struc. Ell ha estat "l'ambaixador" de l'ONG al Baix Camp.

"Cal reinventar-se"

Amb la nova normalitat, de distàncies i escàs contacte físic, a l'ONG se li planteja un nou repte, com readaptar els seus espectacles basats en les mirades, l'intercanvi, el contacte amb el públic i moltes abraçades. Malgrat tot, Roger assegura que "continuarem lluitant per portar els somriures on més fan falta".  

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades