Back to top

Sortida per observar els ocells del Gaudí Reus Golf Club

Aquesta activitat s'emmarca dins del programa de Medi Ambient per a la promoció de la biodiversitat impulsat per la regidoria de Medi Ambient

La regidoria de Medi Ambient de Reus presenta dins del seu pla d'accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la ciutadania de Reus, una nova activitat al voltant de la biodiversitat a Reus. Es tracta d'una sortida guiada per augmentar els coneixements dels ocells per part de la ciutadania.

Indrets que normalment no estan oberts al públic 

De la mà de l'associació Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) i Birding Catalunya i amb col·laboració del Gaudí Reus Golf Club, les persones interessades podran realitzar aquesta sortida per paratges on normalment no estan oberts al públic i que en els que en aquesta ocasió s'hi podrà accedir i observar la fauna que s'hi amaga.

La sortida serà al Gaudí Reus Golf Club, de la urbanització Aigüesverds, on tota la xarxa de llacs artificials naturalitzats conformen uns espais on els ocells típics d'aiguamolls i de ribera han trobat un espai tranquil on viure.

Apuntar-se a l'activitat

La sortida tindrà lloc el diumenge 19 de setembre de 18 a 20 h i va adreçada a la ciutadania de Reus de qualsevol edat. La sortida es farà en grup reduït de 25 persones per tal de poder atendre les explicacions, i adequar-se al protocol COVID.

L'activitat estarà guiada per l'Enric Pàmies, el creador de Reus Natural que té com a objectiu donar a conèixer diferents llocs de Reus on gaudir de la natura, així com identificar la fauna i flora de la ciutat, alhora que promou els coneixements i sensibilització vers la ciutadania i la millora dels espais verds de la ciutat.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

L'acció es troba emmarcada en l'ODS15 sobre la Vida d'ecosistemes Terrestres i té una clara funció pedagògica, on l'observació dels ocells serveix de fil conductor per a apreciar la biodiversitat que ens envolta, els diferents hàbitats existents dins del terme de Reus i la importància de reduir els productes químics que puguin ser perjudicials per a la fauna i per a moltes espècies d'insectes dels quals se n'alimenten.

L'associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals (CEN) és una entitat sense finalitat de lucre (ONG) de base científica i desenvolupa projectes per conservar els ecosistemes naturals mitjançant actuacions de conservació i de custòdia del territori, la millora del seu coneixement i la conscienciació de la ciutadania.

Paraules clau:

Notícies relacionades