Back to top

El soterrament de les torres del Pinar, més a prop

Els veïns celebren que s'hagi aprovat la moció a l'Ajuntament de Reus perquè finalment es treguin les torres aèries. Ara, però falta podeu reunir el finançament per a fer-ho, un pressupost que ascendeix a garirebé 4 milions d'euros.

Després d'anys de reivindicacions finalment les torres d'alta tensió de la urbanització El Pinar seran soterrades. Les peticions dels veïns d'aquesta zona han estat escoltades malgrat que la llei fa anys que diu que aquest tipus de línies han d'estar sota terra. L'Ajuntament de Reus finalment ha cedit i ha aprovat una moció al ple municipal per tal de treure la línia elèctrica aèria d'aquesta zona.

Els veïns del Pinar i els de l'avinguda President Companys de Castellvell estan esperançats, però volen garanties perquè el projecte finalment es porti terme. Anton Sotorra, vicepresident de l'Associació de Veïns del Pinar "creiem que s'ha de fer de pressa i si ha de tardar dos anys, volem garanties que es farà perquè no passi torni a passar el que ha passat", referint-se als prop de cinquanta anys que aquesta actuació s'ha endarrerit.

Falta aconseguir el finançament

De fet, el problema és el finançament que s'ha de reunir i que ascendeix a gairebé 4 milions que es reparteixen aproximadament amb uns 180.000 que pertanyen a l'Ajuntament de Castellvell, i més o menys el mateix per Red Eléctrica Española. La resta, correspon pagar-ho a l'Ajuntament de Reus i a l'Institut Català de l'Energia, també a parts iguals aproximadament.

Torres d'alta tensió situades a l'urbanització El Pinar

En aquest punt hi conflueixen la línia d'alta tensió que ve des de Seròs i la de Ascó i subministren gairebé el 40% de l'energia que es consumeix a Reus.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades