10:40 - 30 març 2023
Gastromobil
Steak Tàrtar de vaca madurada i Gochu Jang | Recepta
Vols aprendre a cuinar aquest steak tàrtar de vaca madurada i Gochu Jang? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer un steak tàrtar de vaca madurada i Gochu Jang, amb el xef Pola Hany, del restaurant L'Alkimista de Reus.
INGREDIENTS
- 300 g de carn magra de mitjana de vaca madurada
- Un rovell d’ou curat
- 35 g de greix desfet de la mitjana madurada
- 16 g de Mostassa Dijon
- 55 g de Gochu Jang
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Sal
- Elements complementaris: ceba vermella, caviar, brots
ELABORACIÓ
- Primer farem la barreja de sal i sucre per a curar els rovells. (100 g de sucre + 100 g de sal) tot ben barrejat.
- Estenem la barreja de sal i sucre en una safata i anem traient els rovells d'un en un, deixant una separació d'uns centímetres entre cada rovell perquè tinguin el seu espai.
- Després els cobrim completament amb la resta de la barreja de sal i sucre. Ho deixem reposar a temperatura ambient 2 hores.
- Una vegada hagi transcorregut el temps de curació, traiem els rovells amb cura amb l'ajuda d'aigua freda. I els assequem amb paper de cuina.
- Els guardem en un recipient de plàstic 24 h a la nevera i ja estaran llestos.
- Posem a desfer el greix de la mitjana en una paella a foc suau. Un cop ho tinguem desfet, ho reservem.
- Tallem la carn a dauets ni molt grans ni molt petits i deixem oxigenar.
- Comencem afegint els rovells curats, seguides de la resta d'ingredients, excepte l'oli d'oliva i el greix liquida.
- Barregem bé fins a aconseguir una textura homogènia, i tot seguit anem afegint els greixos fins a aconseguir una emulsió.
- Una vegada hem obtingut l'emulsió, afegim la carn de vaca tallada i ja podrem emplatar.