Back to top

Superar l'addicció als peus del Montsant

Una vintena de nois viuen als peus del Montsant, passat Cornudella, en una masia catalana a càrrec de la comunitat cristiana del Cenacle. L'objectiu és viure-hi aïllat i treballar en diverses tasques relacionades amb el camp per tal de superar l'addicció a les drogues.
Superar l'addicció als peus del Montsant.

Com ja és sabut, els peus del Montsant són espai per a la reflexió i la tranquil·litat. Des de fa anys, però, també s'ha convertit en un lloc per evadir-se del dia a dia i donar una segona oportunitat a aquelles persones que han tingut addiccions a les drogues. El Mas d'en Lluc, situat a pocs metres de Cornudella del Montsant, acull la comunitat cristiana del Cenacolo, una entitat agermanada amb l'Arquebisbat de Tarragona. Actualment, fins a 25 nois hi viuen per tal de superar la seva addició. Un d'ells, Juanjo Torras, explica que 'sortim a sortir provisions o a ajudar si ens ho demanen, però no tenim mòbil ni ordinador. Podem enviar cartes a la nostra família'. A la vegada, Daniel Santanello recorda que 'primer vaig estar a Itàlia ingressat, vaig passar per la casa de Sant Celoni i, ara, porto un any i mig en aquesta casa'.

El dia a dia d'aquesta vintena de nois consisteix en treballar en diverses tasques relacionades amb el camp i en portar una vida contemplativa. De mitjana, recomanen quedar-s'hi almenys dos o tres anys. Entre ells també s'ajuden per tal de superar l'addicció. És el cas de Carlos Fernández, qui s'ha convertit en una espècie de germà gran de la resta de joves.

Des de l'Arquebisbat de Tarragona busquen repetir aquest projecte, però dirigit a les dones. La finca compta amb 500 hectàrees, fet que els permet dur a terme moltes activitats relacionades amb la natura. Això sí, sempre amb la mirada posada al Montsant i a les muntanyes de Prades.

Paraules clau: