Back to top

Supera't celebra el primer entrenament per a la integració

L'Associació Supera't i la secció d'hoquei del CN Ploms han celebrat el primer entrenament per a la integració aquest dissabte, en el marc del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat, el 3 de desembre

Des que la bola comença a rodar, la primera guanyadora és la integració. L'Associació Supera't, que treballa per la plena inclusió de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista, ha organitzat aquest dissabte a la tarda un entrenament conjunt amb la secció d'hoquei del Club Natació Reus Ploms. Es tracta d'una iniciativa que pretén integrar el projecte d'esports per a infants i joves amb autisme i altres trastorns del desenvolupament al Club reusenc per visibilitzar l'entitat i alhora formar part del club.

Es manté malgrat la pandèmia

L'acte, que s'havia plantejat com un partit, s'ha hagut de reinventar. Sota la màxima de complir amb totes les mesures de seguretat sanitària, Supera't ha replantejat la iniciativa amb el suport de l'Ajuntament de Reus perquè consideren que, ara més que mai, aquestes trobades són la base de la salut emocional dels infants i joves amb TEA.

Durant el matí de dissabte, els participants han fet el primer retrobament amb el grup, després de tres setmanes sense activitat del projecte d'esports. Mònica Bellido, que presideix l'entitat, ha reconegut que els infants han gaudit molt i molts d'ells s'han animat a participar a l'entrenament de la tarda. Tot plegat, una situació que, per a Bellido, els recompensa tots els esforços per adaptar l'acte i tirar-lo endavant malgrat les restriccions.

També per a les famílies, aquestes trobades són imprescindibles. La Sandra Linaje, mare d'un dels infants participants, reconeix que a casa l'activitat esportiva és molt complicada, i aquestes trobades amb altres infants són "necessàries, si no, encara es tanquen més". 

Paraules clau:

Notícies relacionades