Back to top

Suport als acusats d'endur-se la placa commemorativa del pantà de Riudecanyes

Foto de grup en suport als acusats d'haver robat, presumptament, la placa commemorativa del Pantà de Riudecanyes. Una trentena de persones s'han reunit a Alforja i s'han fotografiat amb rèpliques de la placa.

Fotografia de grup a les escales de davant de l'església d'Alforja. Una trentena de persones s'han reunit aquest diumenge al migdia en suport als dos activistes del GEPEC que la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes ha denunciat per haver robat, presumptament, la placa original. Tot i que la placa es va sostreure l'any 2018, la denúncia es va formalitzar l'any 2021, arran de la publicació d'una fotografia on apareix un dels acusats amb una rèplica de la placa. En paraules d'Hilari Aragonès, membre de l'Ateneu Cultural d'Alforja i de la Plataforma Puigcerver Lliure, "no sé com funciona la justícia, però sembla una mica de riure que, un senyor que es fa una foto amb una reproducció, se l'acusi d'haver robat l'original".  

Plataformes i entitats en defensa del territori 

La campanya, impulsada per la Plataforma Riu Siurana Viu, ja fa dies que va circulant pel territori amb punts on els ciutadans es poden fer una foto amb una reproducció de la placa, i penjar-la, després, a les xarxes socials.
Però ara, amb aquesta fotografia a Alforja, es va més enllà, i no són particulars, sinó entitats i plataformes en defensa del territori, les que mostren el seu suport als encausats. S'han adherit a la campanya entitats com l'Ateneu Cultural Josep Taverna d'Alforja, la Plataforma Puigcerver Lliure, Els Amics de Puigcerver, l'Associació Delterpa de Riudecols, la Plataforma La Vall Sostenible, i activistes del Priorat.

Paraules clau:

Notícies relacionades