Back to top

El suport a Badaoui arriba a les portes de la Delegació del Govern a Catalunya

Una cinquantena de persones van concentrar-se davant de la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya per donar suport a Mohamed Said Badaoui, que es troba en un procés d'expulsió del país

Ja fa unes setmanes que Mohamed Said Badaoui, activista pels drets de la comunitat musulmana a la ciutat de Reus, es troba en un procés d'expulsió del país després que ell comencés el procés per a demanar la nacionalitat espanyola. Ahir, la protesta per a evitar que aquesta demanda s'executi va arribar a Barcelona. En concret, a les portes de la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya. Una cinquantena de persones van concentrar-s'hi per a demanar que el procés d'expulsió que pesa sobre les seves espatlles s'aturi.

Sense proves i sense resposta als recursos

Badoui, que també va ser present durant la concentració al carrer Mallorca de la capital catalana va denunciar que només per ser un activista social se l'acusés de radicalització sense cap prova i, a més, en ple agost quan molta gent no treballa i és més complicat que se li acceptin els recursos que ha presentat.

La setmana passada, els grups parlamentaris d'En Comú Podem, ERC, la CUP i JuntsxCAT van signar una carta dirigida al ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, on exigien que es frenés el procés d'expulsió de manera immediata seguint, així, l'exercici de garantia dels drets humans i del dret a la defensa. En la carta remarcaven que totes les acusacions de la Policia Nacional es fonamentaven en valoracions subjectives sobre la gran xarxa de contactes que Badoui té arrel del seu activisme social. 

Badaoui reclama que tots els col·lectius s'han d'unir a la seva causa, ja que la persecució no és només contra ell, sinó contra tots els col·lectius immigrants i que, si no s'atura la repressió, pot acabar afectant a tota la societat en general.

Paraules clau:

Notícies relacionades