Back to top

El suport emocional, essencial en malalts de càncer

Així ho expliquen els professionals de la Lliga contra el Càncer coincidint aquest dijous 4 de febrer amb el Dia Mundial Contra aquesta malaltia.

El càncer és actualment un dels principals problemes de salut pública que any rere any va en augment. De fet, el més freqüent en ambdós sexes és el colorectal mentre que en homes ho és el de pròstata i en dones el de mama. Per això, a banda dels tractaments mèdics habituals, és important posar en relleu el paper que juguen organitzacions com la Lliga contra el Càncer que busca donar suport des d'un vessant més emocional.

Sentiment de vulnerabilitat i fragilitat

Ara, a causa de la covid s'han hagut de readaptar i substituir les trobades presencials en grup per reunions virtuals. Segons els experts, la pandèmia genera en els malalts de càncer un sentiment de vulnerabilitat i fragilitat constant. Malgrat tot, la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre segueix promovent activitats amb l'objectiu de fomentar l'activitat física, la interacció social i la rehabilitació dels pacients oncològics.

Paraules clau:

Notícies relacionades