Back to top

Surt a licitació la construcció de l'aula multisensorial de l'EBM La Ginesta de Reus

Es tracta d'un projecte que va sorgir dels pressupostos participatius i que donarà resposta a alumnes amb necessitats especials no només d'aquest centre, sinó de totes les escoles bressol municipals.

La construcció de l'aula multisensorial de l'escola bressol municipal La Ginesta ha sortit a licitació aquesta setmana. Partint d'una iniciativa ciutadana presentada als pressupostos participatius, el nou espai s’ha proposat per donar resposta a alumnes amb necessitats especials i, malgrat que estarà ubicada físicament a l'EBM La Ginesta, donarà resposta a tots els infants de les escoles bressol municipals.

Segons explica Daniel Recasens, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Reus, "aquest espai s'orientarà a tots els infants que ho requereixin i serà un recurs que ens permetrà veure enriquides les propostes educatives de les nostres escoles bressol municipals". 

Aquesta aula està ideada per donar una resposta més ajustada a l'alumnat de les escoles bressol municipals amb algun tipus de necessitat educativa específica. Comptarà amb material i mobiliari creat per a aquesta finalitat (com poden ser matalassos d'aigua i articulats, mòduls psicomotrius, projectors de llum, material d'estimulació visual o auditiva, etc.) i el suport de professionals titulats.

Comptarà, per un costat, amb elements interactius. Aquests funcionen a través dels comunicadors i són: columna de bombolles, dutxa de fibres, catifa de fibres, i la il·luminació LED de la sala. Amb tots aquests elements es podrà interactuar a través del dau de colors i de la botonera de 8 polsadors.

D'altra banda, tindrà elements passius, que no depenen de cap interacció de l’usuari i són: llum negra, ventilador, sostre de fibres circular, projector. I, finalment, tindrà elements vibratòris que vibren acústicament. La vibració reacciona amb la música o sons que es reprodueixen a través de l’equip d’audio.

Projecte dels pressupostos participatius

Aquest projecte és un dels guanyadors dels Pressupostos Participatius 2019, proposat per Núria Garcia Oncins. La proposta preveïa "crear en una escola bressol municipal un espai que permeti que els infants amb discapacitats diverses puguin tenir bipedestadors, caminadors, material multisensorial, ordinadors... una aula on puguin fer les activitats del dia a dia tot rebent suport de fisioteràpia, logopèdia, musicoteràpia i per educadores d'educació infantil". 

Paraules clau:

Notícies relacionades