Back to top

Suspès el judici contra el govern per no abaixar-se el sou

L'Ajuntament encara no hauria notificat als afectats l'existència del contenció administratiu. Els encara regidors de Ciutadans, amb Juan Carlos Sánchez, havien interposat una denúncia contra el govern municipals per no reduir-se el salari tot i que així ho va aprovar el plenari.
Els regidors de Ciutadans, ara candidats de dCIDE

El jutge ha suspès el judici que havia de celebrar-se aquest dimarts contra el govern municipal de Reus arran de la denúncia dels quatre regidors de Ciutadans a l'Ajuntament (actualment, candidats de dCIDE el 26M). Segons explica Juan Carlos Sánchez en un comunicat, el motiu de la suspensió "és que tot i el temps transcorregut, no constava que l'Ajuntament de Reus hagués complert amb la seva obligació de notificar de manera individual i formalment a l'alcalde i els regidors del govern local la celebració d'aquest judici". Per a més inri, segons el comunicat, "ha hagut de ser el nostre advocat qui comuniqués aquesta irregularitat al jutjat". 

La polèmica del mandat

El cas arrenca després que l'abril del 2016, el plenari municipal aprovés una moció que demanava la rebaixa del salari que perceben l'alcalde i els regidors del govern. Una mesura que no va ser atesa. El grup municipal de Ciutadans, amb Juan Carlos Sánchez al capdavant, va acabar duent el tema als jutjats. Consideraven que els mandats de ple són sobirans i que el govern tenia l'obligació de reduir-se els sous, "que són competència del ple", asseguraven aleshores. El govern sempre va defensar que les mocions aprovades al ple no són vincul·lants

800.000 euros d'estalvi

Sánchez ha volgut recordar que "si els acords de la proposta aprovada el 15 d'abril de 2016 s'haguessin aplicat de forma immediata, l'Ajuntament s'hagués estalviat uns 800.000 euros, que es podrien haver destinat a polítiques socials i de promoció econòmica, per crear ocupació a Reus”.