Back to top

Talent femení a la Cambra de Comerç

Aquest dijous es van reunir representants del territori on la Cambra de Comerç de Reus té influència per posar sobre la taula el talent femení com un actiu territorial.

La Cambra de Comerç de Reus va acollir dijous la jornada 'El Talent femení, actiu territorial', una sessió en què es van debatre de qüestions al voltant de la situació actual de les dones als 99 municipis que integra la Cambra. La bretxa salarial, les desigualtats de gènere i les tasques que s'impulsen des dels consells comarcals van ser els temes tractats a la sala de reunions de l'entitat.
 
Les presidentes dels consells comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, i el president del consell comarcal del Priorat van presentar el punt en què es troben els seus municipis. Algunes de les principals preocupacions són el despoblament, el descens demogràfic i la desigualtat entre ciutats i micropobles. Actualment, hi ha una bretxa salarial que arriba als 9 punts quan la dona decideix ser mare.
 
A la jornada es va reclamar una major promoció de la igualtat de gènere des de l'alta direcció de les organitzacions i institucions i del reconeixement del talent sense gènere. Per no deixar perdre el talent femení, cal una major pedagogia en tots els sectors de la societat. Des dels consells comarcals es duen a terme campanyes contra tot tipus de discriminacions i busquen la paritat en els seus càrrecs o àmbits d'influència.

Paraules clau:

Notícies relacionades